ilham Ma'mum

Khamis, 19 Februari 2009

Jelmakan Cinta Rasulullah =)



Salam shbt2 sume..ana nk kongsi la, ana dah habis baca sebuah buku yg sgt2 menarik kalau dlm rating tu ana bg berjuta2 bintang he3 maudu' buku tu "MUHAMMAD SAW PUTERA LEMBAH BAKKAH" ana sure antum suma pasti kusyuk dan tawaduk kalau baca kerana pengarang menyusun kata2 yg seolah2 kta pun terbuai dalam ceritanya..

penulis oleh Zuraimi Ismail...Barakallah...atas usahanya..

bila baca kan , baru ana tahu bahawa Rasulullah SAW ni antara hobinya adalah melihat BINTANG (NAJMUN) pa waktu malam...melihat indahnya ciptaan Tuhan..AllahulJamil...

ada part sedih tu huhu mmg wt ana tersentuh mengalir airmata bila saat2 perpisahan Nabi Muhammad yg memeluk erat ibunya Aminah..dan juga pemergian ayahandanya Abdullah..huhu mgkin kita pun tak setabah Baginda..

cari tau shbt2 sume...tanamkan cinta pada Baginda SAW, politik2 jgk, aktif2 jgk tp jgn lupa pengorbanan yg Nabi kita curahkan..tak terbalas rasanya..

ALLAHUMMA SOLLI ALA MUHAMMAD, HABIBINA ABADA...UHIBBBUKA JIDDAN YA RASULULLAH..
siapa yg cintai Rasulullah maknanya dia menyintai Allah Taala... wallahua'lam =)

Menjadi tinggi disisi Dia, menjadi hamba serendahnya dibumi.
Selimutsura@www.najmeeqamar.blogspot.com
KDK, 45000 Kuala Lumpur.

Kongsikan Bersama

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...